Kestävä kehitys terveystiedon opetuksessa — uusi tehtäväpaketti julkaistu!

8.8.2024

Biologian ja maantieteen opettajien liitto julkaisi elokuun alussa 2024 uuden laajan opetusmateriaalin, jossa kestävää kehitystä käsitellään 12 eri oppiaineen näkökulmasta. Mukana ovat terveystieto, biologia, elämänkatsomustieto, fysiikka, kemia, kotitalous, kuvataide, käsityö, maantiede, uskonto, yhteiskuntaoppi sekä äidinkieli ja kirjallisuus. Materiaalit on toteutettu ulkoministeriön tuella lukuisten opettajien, järjestöjen ja muiden toimijoiden yhteistyönä.

Terveystiedon tehtäväpaketti on tehty yhteistyössä LIITO ry:n kanssa. Se sisältää lähes 30 yläkoulun ja lukion terveystiedon opetukseen soveltuvaa monipuolista tehtävää. Kestävää kehitystä käsitellään tehtävissä mm. seuraavista näkökulmista: terveys ja hyvinvointi, planetaarinen terveys, hyvinvointi megatrendinä, tupakka, alkoholi, ympäristöterveys, ilmastonmuutos, liikunta, ruokavalio, yhdenvertaisuus, tasa-arvo, tunne- ja vuorovaikutustaidot.

Tutustu terveystiedon avoimeen ja maksuttomaan opetusmateriaaliin videoluennon avulla tai selailemalla materiaalia itsenäisesti Toivoa ja toimintaa -verkkosivustolla: https://toivoajatoimintaa.fi/terveystieto/. Muiden oppiaineiden materiaaleihin pääset tutustumaan täällä: https://toivoajatoimintaa.fi/oppiaineet/

Terveystiedon valtakunnallisen kokeen ympäristöterveystehtävät

Liikunnan ja terveystiedon Opettajat LIITO ry on julkaissut terveystiedon valtakunnallista koetta 9. -luokkalaisille vuosittain vuodesta 2019 asti. 

Toivoa ja toimintaa -hankkeen myötä annamme käyttöön terveystiedon valtakunnallisen kokeen ympäristöterveyttä koskevia tehtäviä vuosilta 2019-2021. Tehtävän on koottu alla olevaan tiedostoon mallivastauksineen. Näitä tehtäviä voit hyödyntää opetuksessa maksutta. Lisätietoa vuosittain julkaistavasta kokeesta löydät täältä.