European School Sport Day arvonta on suoritettu!

10.10.2024

Kiitos kaikille kouluille, jotka osallistuivat Euroopan urheiluviikolla järjestettyyn European School Sport Day -tapahtumaan!

Euroopan urheiluviikon aikana (23.–30.9.2024) monilla kouluilla järjestettiin liikunnallista välituntitoimintaa sekä erilaisia liikuntatapahtumia. Välitunneilla tauotettiin istumista esimerkiksi erilaisilla liikuntahaasteilla, joihin luokat haastoivat toisiaan. Välitunneilla kisailtiin myös kerryttämällä liikuntaminuutteja sekä juoksemalla välituntimaraton. Vanhemmat oppilaat leikittivät nuorempia ja rakensivat heille keppariradan. Oppituntien ja välituntien aikana järjestettiin myös taukojumppaa, kuten tanssia.

Välituntitoiminnan lisäksi kouluilla järjestettiin erilaisia liikuntatapahtumia. Tapahtumissa oli muun muassa ryhmäyttäviä pelejä ja leikkejä, erilaisia lajikokeiluja, luonnossa liikkumista suunnistaen ja retkeillen sekä kaupunkisuunnistusta kulttuurikohteisiin. Osa tapahtumista järjestettiin koulun voimin ja osassa oli mukana yhteistyökumppaneita, kuten seurat ja liikunnan aluejärjestöt. Osa kouluista osallistui myös muihin Euroopan urheiluviikon tapahtumiin, esimerkiksi pukeutumalla seuravaatteisiin seurapaitapäivänä.

Tänä vuonna raportoinnin tehneiden koulujen tapahtumat Suomessa liikuttivat noin 6700 lasta ja nuorta. Huikeaa!

Piresman 200€ lahjakortin arvonnassa onni suosi seuraavia kouluja:

  • Varpaisjärven koulu
  • Joensuun Lyseon peruskoulu
  • Linnainmaan koulu
  • Ranuan yläaste
  • Kaarisillan koulu
  • Etelä-Tapiolan lukio

LIITO ry onnittelee lämpimästi voittajia!