Miten opettaja voi tukea oppilaiden tasapainoisen ruoka- ja kehosuhteen muodostumista?
Tarkastelet mennyttä tapahtumaa.
- ti 6.2.2024 klo 17–18:30
- Teams-etäyhteys
Ohjelma
Lasten ja nuorten syömishäiriöoireilu, ylipaino ja ulkonäköpaineet ovat lisääntyneet. Myös arjen ruokarytmit ovat monella hukassa. Koulutuksen tavoitteena on lisätä ymmärrystä ruoka- ja kehosuhteesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Koulutuksesta saat työkaluja ruoka- ja kehoteemojen käsittelyyn terveystiedon ja liikunnan opetuksessa sekä vinkkejä ruokakasvatukseen kouluruokailussa.
Kouluttajina ruokakasvatuksen ja ravitsemuksen asiantuntijat Ruokakasvatusyhdistys Ruukusta ja Itä-Suomen yliopistosta.
Webinaari tallennetaan ja toimitetaan katsottavaksi määräajaksi kaikille ilmoittautuneille.
Kohderyhmä
Terveystiedon ja liikunnan opettajat perusopetuksessa ja toisella asteella
Hinta
Koulutus on kaikille avoin ja maksuton.
Ilmoittautumiset
Viimeistään 30.1.2024 alla olevalla lomakkeella.
Kouluttajaesittelyt
Taru Lindholm (TtM), väitöskirjatutkija ja yliopisto-opettaja, Itä-Suomen yliopisto
Taru valmistelee väitöskirjaa opettajien ruokasuhteesta. Erityisenä mielenkiinnonkohteena on, miten opettajien ruokasuhde heijastuu opetus- ja kasvatustyöhön. Taru toimii myös opetustehtävissä sekä kotitaloustieteellä että ravitsemustieteellä Itä-Suomen yliopistossa.
Saila Paavola, ruokakasvatuksen asiantuntija (ETM, Ktao), Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry
Saila työskentelee asiantuntijana Ruokakasvatusyhdistys Ruukussa. Ruukku ry on valtakunnallinen asiantuntijajärjestö, joka edistää lasten ja nuorten hyvinvointia, monipuolisia ruokatottumuksia ja tasapainoista ruokasuhdetta. Saila on toiminut kouluttajana mm. Eväitä eheään ruokasuhteeseen -täydennyskoulutuksessa, jonka tavoitteena on lisätä perusopetuksessa ja toisella asteella työskentelevien opettajien osaamista reagoida oppilaiden syömispulmiin, vahvistaa ruokakasvatusta osana kouluruokailua sekä tarjota työkaluja ruoka- ja kehoteemojen käsittelyyn opetuksessa.
Taru ja Saila työskentelevät Tervettä kasvua -hankkeessa, jossa edistetään lasten ja nuorten ravitsemusterveyttä ja ruokakasvatusta. Hanketta toteuttavat yhteistyössä Ruukku ry, Itä-Suomen yliopisto sekä Sydänliiton Neuvokas perhe -toiminta.